A trial on the combination of different vaccines against COVID could change the game

Oxford, England – While most COVID-19[feminine vacuna els voluntaris de la prova no tenen ni idea de si reben la vacuna real o un placebo; per als voluntaris que participen en un nou estudi potencialment paradigmàtic al Regne Unit, no hi ha placebo. No es tracta de si han tingut un tret, però quin – o millor dit, quins dos.

Segons informa el corresponsal de CBS News Charlie D’Agata, és el primer assaig de vacunes COVID-19 d’aquest tipus, i els científics afirmen que els resultats podrien revolucionar el futur de la distribució de vacunes i alhora oferir l’arma més poderosa contra les variants emergents de coronavirus.

D’Agata va conèixer Reeka Trikha amb raó quan estava a punt de rebre la seva primera injecció com a part del judici. No tenia ni idea del que estava a punt de disparar-se al braç.

“Ho deixaré a les mans capaces dels metges”, va dir mentre feia el salt de la fe.

Els científics que hi ha darrere de l’assaig dirigit per la Universitat d’Oxford mesclen deliberadament les coses: no només proven una vacuna sinó combinen dosis de dos medicaments diferents per veure què passa.

Més de 800 voluntaris de 50 anys o més participen en el judici. Alguns reben un tret “primer” de Pfizer seguit d’un AstraZeneca booster, un segon grup rep AstraZeneca seguit de Pfizer i un tercer grup de participants rep la mateixa vacuna dues vegades, la forma estàndard, per a la comparació.

S’estan administrant trets tant en els buits de quatre com de dotze setmanes en diferents grups d’assaig per veure què funciona millor.


Un estudi nord-americà troba que la vacuna AstraZeneca és del 79% eficaç …

02:40

“Amb aquest coneixement, podem tenir la total confiança que es poden implementar i implementar una sèrie de vacunes diferents en una població molt ràpidament, de manera molt eficient, sense preocupació per la barreja involuntària de la combinació”, va dir el professor Paul Heath, director de la vacuna. L’Institut de la Universitat de St. George’s de Londres i l’investigador principal en un dels vuit llocs de prova a tot el Regne Unit, van dir a CBS News.

Les proves de l’assaig podrien suggerir que no només les vacunes Pfizer i AstraZeneca, sinó que potencialment qualsevol combinació de vacunes COVID-19 podria ser segura i eficaç per prevenir infeccions simptomàtiques. Aquesta flexibilitat podria recórrer un llarg camí per alleujar els inevitables problemes de subministrament que ja apareixen a tot el món.

Però podria ser una notícia encara millor: Heath diu que l’ús de vacunes alternes entre les dosis d’un individu podria produir una millor protecció general contra les variants emergents del virus.

“Potencialment amb un impuls principal de diferents vacunes, la resposta més àmplia, la resposta immune més àmplia que es produeixi serà suficient per fer front, per exemple, a la variant sud-africana”, va dir, en referència a una soca del virus que ha mostrat alguns grau de resistència a les vacunes actuals que s’ofereixen.

Per molt imprevisible que hagi estat el virus, hi ha certs dos reptes per endavant: l’escassetat mundial empitjorarà i el virus continuarà mutant.

Els resultats del judici a Gran Bretanya poden oferir la millor esperança per abordar aquests dos problemes.

Per a aquells que ja han tingut una vacuna, encara no queda clar quant durarà la protecció. Si tots necessitem tirs de reforç, la investigació d’Oxford aportarà llum sobre si és millor que canviem la vacuna la propera vegada.

.Source