Deprived of COVID’s work, prison escape is released after 30 years of living on the beach

Canberra, Australia – A 64-year-old fugitive entered Sydney police station to leave for nearly 30 years after using a saw blade and screw cutters to escape from prison, police said on Wednesday. Darko Desic decided to go back to prison for Sydney COVID-19[feminine el tancament el va fer sense feina i sense llar, segons van informar els mitjans.

Desic es va rendir a l’estació de policia de Dee Why a les elegants platges del nord de Sydney diumenge al matí i se li va denegar la fiança quan va comparèixer dimarts a un tribunal del centre acusat d’escapar de la custòdia legal el 1992, segons un comunicat de la policia. L’acusació comporta una possible pena de set anys de presó.

El tancament de Sydney, que va començar el juny, li va costar a Desic el seu treball en efectiu com a treballador i manetes, segons van informar fonts policials sense nom a The Daily Telegraph de Sydney i a Australian Broadcasting Corp.

Les platges del nord de Sydney s’obren després del bloqueig
La gent gaudeix del sol de la tarda a la platja d’Avalon, el 10 de gener de 2021, a Sydney, Austràlia, on es creu que el fugitiu Darko Desic va passar 30 anys vivint a la platja, fins que COVID-19 el va privar de feina.

James D. Morgan / Getty


“Va dormir a la platja el dissabte a la nit i va dir:” Feu coses, tornaré a la presó on hi ha un sostre sobre el meu cap “, va dir una font al diari.

Desic tenia 35 anys quan va escapar d’una presó centenària de Grafton, a uns 300 quilòmetres al nord de Sydney, la nit del 31 de juliol a l’1 d’agost de 1992.

La policia al·lega que va utilitzar eines com una fulla de serra i talladores de cargols per tallar les barres de la finestra de la cel·la i una tanca perimetral.

Havia complert 13 mesos d’una condemna de tres anys i mig per conrear marihuana.

Nascut a l’antiga Iugoslàvia, Desic va dir a la policia que va escapar perquè creia que seria deportat un cop hagués complert la seva condemna, va informar el diari. Temia que el castigessin per no complir el servei militar obligatori al seu antic país, que des de llavors s’ha dividit en diverses nacions.

No queda immediatament clar a quin país podria ser deportat. No és ciutadà australià. El diari va dir que els funcionaris d’immigració van deixar de buscar-lo i el 2008 li van concedir la residència a Austràlia.

Desic va dir a la policia que havia passat tot el seu temps alliberat a les platges del nord de Sydney, al suburbi d’Avalon, i que, segons el diari, mai havia atès l’atenció de la policia en aquell moment.

Desic va mantenir un perfil baix, però va ser esmentat una vegada a “Australia’s Most Wanted”, un veritable programa de televisió contra el crim que va durar una dècada fins al 1999, després que algú el veiés a Nowra, a 120 milles al sud de Sydney.

.Source