According to the criteria of
know more
From February to September of the year 2020, when the Peruvians lived in quarantine and the authorities of the world recommended to practice (for single, married, and everything in the middle) the masturbation like the safest form to prevent the contagion of the COVID-19[feminine, La botiga Preliminar -inaugurada a Lima en 2017- incrementava les seves vendes digitals en un impressionant 1.200%. Els peruans necessitàvem pollastre a la brasa, Netflix i joguines sexuals per ser una mica més feliços en l’any més reptador de la nostra història recent, i això va ser precisament el que busquem.
MIRA: L’amor en temps de pandèmia: Com han canviat el sexe i les relacions arran de l’coronavirus?
La pandèmia va posar una lupa sobre alguns aspectes de les nostres vides -potser els més determinants- que potser no miràvem de la manera correcta abans. M’agrada el que faig en el meu treball? Qui són els meus amics incondicionals? És amor o costum el que sento per la meva parella? Estic a gust estant sol, o estic fugint d’alguna cosa? Què, o qui, estrany més? Els meus objectius són reals o són només xecs a la llista? Com és la relació que tinc amb la meva pròpia sexualitat? Les interrogants són moltes, però podrien resumir-se en una de sola: ¿la vida que porto em satisfà? El sexe -el seu absència o excés; les frustracions i prejudicis que pugui haver al voltant de aquest- ha jugat un paper fonamental durant aquest temps. En bona hora.
Afortunadament, les xarxes socials van respondre amb noves plataformes on el diàleg es va tornar cada vegada més actiu. abordar la sexualitat amb naturalitat és una cosa que la sexòloga i terapeuta peruana Raquel Rottmann coneix bé, i la pandèmia va potenciar la seva arribada a més audiències. Raquel porta gairebé 4 anys darrere de Cor amb llet (@corazonconleche), el seu centre d’operacions instagramero que l’ha portat a escriure un llibre, convertir-se en una autoritat en el tema i, més recentment, a llançar una marca de benestar sexual en societat amb la comunicadora Manuela Delpino i la seva parella, Mauricio Gotuzzo, qui s’encarrega de les finances de el projecte.
BAE (Before Anyone Else, o “abans que ningú”) és un esforç seriós, avantguardista i inclusiu que busca promoure el benestar sexual com un pilar d’una vida plena. Podria sonar redundant ajuntar aquestes dues paraules, però aquí està precisament el punt de partida: la sexualitat no sempre porta ni satisfacció, ni tranquil·litat, ni plenitud per a tots per igual. La responsabilitat que així sigui depèn -com ja hauríem saber- d’un mateix.
:quality(75)/cloudfront-us-east-1.images.arcpublishing.com/elcomercio/IYLQKVXY6ZE6PJ4MEDSGADUGT4.jpg?w=560&ssl=1)
Que comenci el joc
Sempre és millor començar per la boca. En específic, amb el llenguatge: els termes que s’han d’usar en l’univers de l’benestar sexual avui són clars, precisos i -en bona majoria de casos- ja no fan servir ni masculins ni femenins. ‘Joguina’ és correcte; ‘Vibrar’ també. ‘Consolar’ mai: aquí ningú està plorant. Identificar què es vol, què es necessita, i com demanar-ho és el següent. Estigui un en llit o navegant per una web amb més de 300 alternatives de productes, com és el cas de BAE.
MIRA: Papes fregides: on venen les més riques de Lima? Triem 10 dels nostres llocs favorits
Raquel Rottmann i Manuela Delpino no es coneixien en persona, però compartien un interès en comú: la sexualitat com nínxol per explorar. “Quan em vaig quedar sense feina l’any passat arran de la pandèmia, es va presentar l’oportunitat de comptar amb la liquiditat per invertir en una cosa que vaig voler tenir tota la vida: 1 “sex shop””, Explica Delpino. El primer pas va ser fer un estudi de mercat amb una agència per conèixer més sobre públics objectius: els resultats més importants van llançar que la majoria són dones, de 20 a 45 anys, amb un interès gran per conèixer i provar més. Són elles les que prenen la iniciativa i solen adquirir aquests objectes per a ús personal, però també per a l’ús en parella. Calia seguir aprofundint.
Rottmann va arribar a el projecte com a assessora d’aquesta investigació i, en el camí, va acabar per convertir-se en sòcia. havia nascut BAE. “Molta gent pensa que les joguines sexuals són un reemplaçament a alguna cosa i per això encara persisteix una actitud negativa, especialment en els homes, que els veuen com a competència”, Assenyala. “Aquí no es tracta de reemplaçar res, sinó de ser un complement”, Indica la sexòloga. Precisament per això, el catàleg no inclou cap objecte que sigui una reproducció o calc d’alguna zona de el cos humà (algunes formes fàl·liques es mantenen, però la presentació és radicalment diferent a un penis) i la classificació dels productes manca de gèneres.
Tot i que moltes persones criden a vibradors, dildos i altres estris com “joguines”, en BAE busquen promoure el terme “eina” per referir-se a aquests i altres aparells. Som-hi, doncs.
:quality(75)/cloudfront-us-east-1.images.arcpublishing.com/elcomercio/U2UQFKPLFVFFTJU64XNOZ7PG34.jpg?w=560&ssl=1)
“Quan parles de benestar sexual penses en plaer, al jugar, però nosaltres busquem tenir eines que ens ajudin a que tota l’experiència i la cura de la teva vida sexual sigui més còmode. Per tant, es torna més agradable “, continua Raquel. Això inclou des sabons o llibres, fins veles i antifaços de seda, per exemple, desenvolupats amb marques locals especialment per BAE. “El benestar sexual -i això és una cosa que la gent de vegades ignorats no té a veure només amb arribar a l’orgasme, sinó amb la cura previ i posterior que li donem a el cos ia la ment”, Emfatitza Rottmann. Per aquest motiu les alternatives de la marca contemplin el ventall d’opcions que presenta (i que es pot veure aquí)
MIRA: Gonzalo Ladines i el curs en què et ensenyarà a escriure comèdies romàntiques
Un altre tema bàsic: la sexualitat va més enllà de l’coit. Involucra des de com ens mirem a nosaltres mateixos; com es parla amb algú; els gestos, rialles o frases que es comparteixen; de vegades ni tan sols ha d’incloure a una altra persona. “És una relació que cada un tindrà amb si mateix per la resta de la seva vida”, Continua la sexòloga. Què passa quan no estem cuidant aquesta relació com hauríem?
:quality(75)/cloudfront-us-east-1.images.arcpublishing.com/elcomercio/Q5PCASKIOVAVTFE737D2P6B4OY.jpg?w=560&ssl=1)
“Quan algú és molt sexual o -en específic- quan una dona és molt sexual, no és que no estigui bé: no està ben vist”, Assenyala la gerent Manuela Delpino sobre els prejudicis amb els que encara convivim. “Si és a portes tancades o amb la parella es permet, però no de cara a l’món”, Continua. Aquesta visió negativa que persisteix sobre el sexe moltes vegades també part de nosaltres mateixos. Les coses, de a pocs, estan canviant.
Si alguna cosa ens ha deixat la pandèmia és la lliçó invaluable que mai és tard per començar. Quants homes i dones, de totes les edats i tots els estats civils, conviuen diàriament amb una sexualitat frustrant, rutinària. Quants plaers queden sense assaborir per aquella reticència que tenim al desconegut. sigui en BAE o en qualsevol altra plataforma dissenyada per fer de la nostra vida un camí més satisfactori: no hi ha millor dia que l’avui per regalar-nos un moment de goig, sols o en companyia. Les possibilitats -en tots dos casos- poden arribar a ser delicioses.
Més informació:
Instagram: @ bae.sexboutique
Web: https://www.bae.pe/
enviaments: Dilluns a divendres de 10 am a 7 pm
Horari d’atenció: Dilluns al dissabte de 9 a 19 h
VIDEO RECOMANAT
:quality(75)/cdn.jwplayer.com/v2/media/9LlN6niR/poster.jpg?w=560&ssl=1)