Paris, France.
the Crown virus kill more than 18,000 people in the world in the last 24 hours, a record, While the new ones British and South African strains they continue their unstoppable expansion.
On the front opened by the vaccine, hope of many to cut the epidemic, The British AstraZeneca was embroiled this Wednesday in a tense dispute with the European Union (EU).
Every day, the situation worse: the name of contagion in the world has surpassed the 100 million and, according to the World Health Organization (WHO) on Wednesday, the new variants of the virus continue propagant. the British is already present in 70 countries and the South Africa, In 31.
In addition, they were registered on Tuesday 18,109 deaths on the planet, 1 record since the outbreak of the pandemic COVID-19[feminine, Segons un recompte fet dimecres a la AFP a partir de balanços oficials.
La xifra confirma una tendència observada des de principis de mes: la mortalitat s’està accelerant, els llindars di defuncions diaris se superen més ràpidament i la corba es va aplanant en xifres cada vegada més altes (De mitjana, 14,000 decessos diaris des del 22 de gener, contra els 10,000 de finals de novembre).
En total, el COVID-19[feminine ha deixat 2,16 milions d’morts al món. Europa i Amèrica Llatina i el Carib són les dues regions de l’món més afectades, amb 713,000 i 580,000 morts respectivament. A nivell nacional, Estats Units és el país que més morts va registrar (425.227), seguit del Brasil (218.878), l’Índia (153.724), Mèxic (152.016) i el Regne Unit (100.162).
Aquesta situació té en escac a governs de tot el globus.
al Regne Unit, El govern va anunciar la imposició d’una quarantena en hotels per als residents del Regne Unit que arribin a el país procedents d’un país considerat de risc; una estada que hauran de pagar-se de la seva butxaca.
Aquesta mesura afectarà viatgers procedents de 22 països com Sud-àfrica, Portugal i països de Sud-amèrica. De fet, les arribades a territori britànic des d’aquests països, on les variants del ques virus “presenten un risc”, Ja estan prohibides per a tots els visitants que no resideixin a il Regne Unit.
Aquests viatgers seran “portats directament” de l’ aeroport a l’hotel, Ha precisat el primer ministre, Boris Johnson.
“Viatges no essencials”
Mentrestant, Finlàndia, relativament poc afectada per la pandèmia, va anunciar que endurirà les seves restriccions frontereres, prohibint els viatges “no essencials” al seu territori.
Noruega va adoptar una mesura similar, tancant les seves fronteres a gairebé tots els no residents.
Argentina, per la seva banda, va obligar a les aerolínies a reduir la freqüència de vols amb origen i destinació en Europa, Estats Units, Brasil i Mèxic, després que el país registrés un augment en decessos i contagis.
Peró va prorrogar fins al 28 de febrer l’estat de emergència que regeix des de fa 10 mesos, en tant la segona onada de la pandèmia ha obligat a el govern a confinar a Lima i vuit regions (16,4 milions d’habitants, la meitat de la població nacional) a partir de diumenge.
en França, el govern va afirmar dimecres que estava estudiant diversos escenaris per intentar frenar l’avanç de l’ COVID-19[feminine, Com un nou confinament “molt estricte”, doncs el toc de queda actual, a partir de les 18H00, no sembla ser efectiu.
Més directa, Eslovàquia va decidir intensificar la seva confinament, exigint test negatius als ciutadans perquè puguin sortir de cases.
Tensions amb AstraZeneca
En canvi, Moscou va tornar a flexibilitzar aquest dimecres les restriccions que estan en vigor des de fa mesos, al·legant que s’estan reduint els contagis malgrat que la ciutat no estigui confinada. els bars, restaurants i discoteques podran obrir més enllà de les 23h00.
Enmig d’aquest desolador panorama, Totes les esperances estan posades en la campanya massiva de vacunació, Que tot i això està donant lloc a tensions entre governs, població i fabricants.
Així, la Unió Europea alçar el to aquest dimecres a la seva controvèrsia amb el laboratori britànic AstraZeneca pels retards en el lliurament de vacunes, instant a les plantes que el fabricant té al Regne Unit a compartir la seva producció.
Segons el president de AstraZeneca, Pascal Soriot, la producció de les vacunes de les plantes britàniques està reservada a Regne Unit, en virtut d’un acord assolit amb Londres tres mesos abans de la signatura de l’contracte amb la UE, però Brussel·les lo rebutja.
Ara, la UE reclama que AstraZeneca li lliura vacunes anticovid-19 produïdes en dues fàbriques situades al Regne Unit, mentre que el grup només preveu lliurar “una quarta part” de les dosi promeses.
vegi: La colquicina redueix el risc de complicacions per covid 19
precisament, Xile va aprovar aquest dimecres la vacuna d’aquest laboratori, de què espera rebre 6 milions de dosis, després d’haver autoritzat l’ús del immunitzant de Pfizer (EUA) i Sinovac (Xina).
Fins a la data, es van administrar a el menys 79,2 milions de dosis de vacuna anticovid-19 en a el menys 69 països o territoris, segons un recompte de l’AFP d’aquest dimecres a les 11H00 GMT.
Amb tot, la vacunació segueix sent un privilegi dels països d ‘ “alts ingressos” (Segons els paràmetres de el Banc mundial), que concentren el 62% de les dosis injectades en el món, mentre que a ells només viu el 16% de la població mundial.