Digital medicine initiatives are among the most sought after in 2021 | OPINION

Pere Lichtinger, President and CEO of Starton Therapeutics

In the financial world there is talk of a health market before and after COVID-19[feminine. La inversió en iniciatives de medicina digital ha augmentat el 66% des 2019 ençà, el que equival a O $ 14,800 milions. És que, tant per a metges com per a pacients, el que abans era un luxe ara passar a ser una necessitat: les eines digitals simplifiquen els tràmits i les consultes mèdiques, el que incideix per bé en la qualitat de vida.

És per tots sabut que els tractaments contra el càncer són costosos en diners, però també en temps. Un estudi publicat per la Universitat de Pennsylvania revela que els pacients amb càncer inverteixen 4.6 hores mitjana en cada consulta, però a això cal sumar-li les 2.5 hores que els porta traslladar-se cap i des de la institució on s’atenen, i considerar també el temps que passen a la sala d’espera. Sobre el total de temps que els pacients amb càncer li dediquen al seu tractament, resumeix l’article, 60% correspon als viatges ia l’espera.

Starton Therapeutics és una empresa de biotecnologia que va desenvolupar una plataforma de tecnologia per millorar la qualitat de vida de les persones amb càncer. Es tracta d’un pegat transdèrmic elaborat a partir d’una reformulació de l’fàrmac REVLIMID® (lenalidomida), la droga estrella al tractament de el càncer hematològic. L’avantatge d’el pegat per sobre l’administració oral de la droga és que permet l’alliberament contínua de l’medicament en dosis baixes, el que el fa més tolerable i eficaç. El pegat de Starton començarà aquest any els assajos clínics en humans, una instància de rigor en els processos d’autorització i regulació de tots els productes terapèutics digitals.

La tecnologia aplicada a la salut és el boom d’aquesta pandèmia. El que al principi va ser qüestió de força major, a causa de les restriccions que coneixem de sobres, la seva prolongació en el temps va consolidar alguns canvis en els tractaments. Després que tant metges com pacients van comprovar que algunes qüestions es poden monitoritzar de manera remota, van començar a proliferar les eines i plataformes que perfeccionen els nous protocols. I, amb això, les iniciatives.

No neixen, es fan

Gairebé tots els dies es publica al diari que un emprendimiento de la regió va aconseguir l’estatus d’unicorn, és a dir, una valuació d’US $ 1,000 milions o superior. Després de llargs mesos de letargia, l’efecte rebot de l’economia post-pandèmia posa a la innovació i a l’emprenedorisme al centre de l’escena. Però, per què algunes iniciatives prosperen i d’altres no?

La revolució tecnològica que va imposar COVID-19 va catapultar les iniciatives digitals, perquè li va permetre a el món sencer operar a distància de manera transparent i segura. Però tothom sap que, en tecnologia, el que avui és d’última generació matí ja és passat. Pensar i desenvolupar solucions a llarg termini és una cosa que va molt més enllà d’una tendència: requereix de la visió que dóna l’experiència.

Quan vam amb la idea de l’pegat transdèrmic, jo estava passant per una situació personal particular. El meu germà havia estat diagnosticat amb càncer de pròstata metastàtic, i patia els efectes d’un tractament intensiu i virulent, amb efectes secundaris tan adversos que comprometien seriosament la seva qualitat de vida. Buscant com ajudar-ho, un col·lega de la indústria farmacèutica i biotecnològica, on treball fa gairebé trenta anys, em va presentar la tecnologia dels pegats. La resta va ser lligar els caps i armar un equip amb alguns dels millors especialistes en hematologia i oncologia de l’món. Entre tots, desenvolupem aquests pegats, que tenen l’enorme potencial de millorar la vida de les persones amb càncer. Un informe recent de McKinsey pronostica més canvis per venir a la indústria de la salut i el benestar. Per 2030, diu l’estudi, els consumidors li van a preguntar a la nevera (que abans es va posar d’acord amb el matalàs) què és el que convé sopar per dormir millor. I també van a monitoritzar els seus indicadors de salut a casa abans de cridar a el doctor. COVID-19 va funcionar com una poderosa veu d’alarma que ens va deixar a tots amb ganes de prendre les regnes del nostre benestar. Es va tornar un factor determinant a l’hora de decidir qualsevol compra, diu l’estudi.

.Source